Зробити поступ назустріч один одному
Надіслано root March 05 2012 11:36:52

UMH      У цьому світі існує багато манливих прикрас та ідей. Ми, люди, часто бажаємо спробувати все нове на власному досвіді та переконатись самотужки, куди ведуть дороги. Ми забуваємо про ціль і Того, Хто нас покликав, і вирушаємо в мандрівку, незважаючи на обставини. Хто ми та куди йдемо – це запитання, яке однієї миті перестає нас турбувати, оскільки думками та серцем починаємо бути в полоні нашої майбутньої мандрівки. Зрештою, опиняючись на роздоріжжі, ми починаємо озиратись на минулі вчинки, збирати докупи все розгублене чи втрачене по дорозі.

Наші перші кроки в дорозі мало нам пам’ятаються, проте саме вони поступово пригадуються, коли робимо іспит сумління. Тому навіть наші перші кроки повинні бути ретельно нами продумані. Ми люди, котрі прямуємо до Бога та прагнемо виконувати Його Волю. Бажаємо ступити цей перший крок і просимо Господа допомогти нам визначити правильний напрямок дороги.

Перші кроки людина робить в спільноті, оскільки спільнота допомагає їй влаштувати та організувати себе, відкрити власний потенціал. Молода людина, як ніхто інший, потребує спільноти саме на цьому етапі життя. Християнська спільнота – це те, що допомагає у хиткому й нерозважному світі зберегти сталість: думок, душі й тіла. Якими ж будуть перші кроки в спільноті, та які саме обов’язки Бог нам доручить, залежатиме лише від кожного окремо та від нашої відваги братись до цілі. Мандрівка не повинна минати безцільно, в іншому разі вона перетворюється на тупцювання на місці чи кружляння по колу. Щойно Бог доручає нам місце в спільноті, неодмінно беремось за діло, яким можемо для цієї спільноти докластись, і з надією, вірою та любов’ю долаємо перешкоди.

Інколи людина розгублюється, в яких рамках необхідно їй знаходитися в тому чи іншому середовищі, в тій чи іншій спільноті. Бувають моменти, коли гадає, що нічим не зможе підсобити в дорозі своїм співподорожнім. Залишається ще один дуже простий, але ефективний спосіб – запросити до мандрівки нову особу, яка ніколи не подорожувала. Нехай і їй стане цікаво подивитися на Божий світ. Прямуючи до Бога, прикликаємо з собою всіх наших друзів, а особливо, молодь, котра загубилась на стежках життя.

Кінцева мета нашої подорожі – місце перебування Бога. Але реалізується ця мета не лише для нас самих, але й для наших рідних та близьких серцю, й усіх, хто б хотів з нами подорожувати чи товаришувати, та лише не знає як це зробити. 

Запрошуємо наших дорогих друзів на духовні зустрічі, які в часі Великого посту відбуваються щочетверга о 18.30 в Молодіжному християнському центрі організації «Українська молодь – Христові», що знаходиться за адресою:

вул. Пекарська, 13 (вхід у дворі)

 

© Галина Калинська-Корчук,
членкиня ЛМГО «Українська молодь – Христові»